Waterlandplein
 

Nieuw Waterlandplein te Amsterdam

Projectomschrijving:
Het Waterlandplein in Amsterdam Noord heeft een ware metamorfose ondergaan. Op deze plek is een nieuw winkelcentrum tot stand gekomen waaruit een zestal woontorens verrijzen. Dat dit project een grote omvang heeft laat zich goed zien in de volgende getallen: 9000 m2 winkelcentrum, 319 appartementen in de koop en huur sector, 300 overdekte parkeerplaatsen, een wijkcentrum met bibliotheek, een centrum voor zorg & gezondheid en als eye-catcher een oogvormig horecapaviljoen op het stadsplein.

De architecten hebben een alzijdig centrum ontworpen en door de veelkleurigheid van de baksteengevels wordt er een warme sfeer geschapen.

De woontorens waarvan de hoogste 60 meter hoog is hebben namen van bekende vuurtorens gekregen zoals Brandaris en Bornrif. Vooral de hoger gelegen etages bieden een prachtig uitzicht op het Noord-Hollandse landschap aan de noordzijde en op Amsterdam aan de zuidzijde.

Onze betrokkenheid:
Onze betrokkenheid was vooral gericht op het contractmanagement tussen bouwers en opdrachtgever en op het in bouwteam verder ontwikkelen van het wijkcentrum met bibliotheek, het gezondheidscentrum en het paviljoen. Vanaf de DO-fase is het project binnen de beschikbare budgetten in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en diens adviseurs verder uitgewerkt tot contractdocumenten en werktekeningen.

Opdrachtgever:Nieuw Waterlandplein CV bestaande uit Ymere en AM
Architect:Atelier PRO en Architecten Cie
Bouwer:Koopmans B.V. en ERA Contour B.V.
Omvang:9000 m2 winkelcentrum, 319 appartementen in de koop en huur sector, 300 overdekte parkeerplaatsen, een wijkcentrum met bibliotheek, een centrum voor zorg & gezondheid en een horecapaviljoen op het stadsplein.
Bouwperiode:Januari 2011 –  Juli 2013

 

Expertises:
Projectmanagement | Risicoanalyse | Contractmanagement

Direct contact opnemen
Waterlandplein
waterlandplein_(02).jpgwaterlandplein_(01).jpgKoopmans-Waterlandplein-5.jpgwaterlandplein_(03).jpgwaterlandplein_(13).jpgwaterlandplein_(08).jpgwaterlandplein_(14).jpgwaterlandplein_(17).jpgwaterlandplein_(16).jpg