Wijndaelerplantsoen
 

155 Seniorenwoningen Wijndaelerplantsoen

Projectomschrijving:
Tussen de Mozartlaan en het bos van het Wijndaelerplantsoen in Den Haag is het strak vormgegeven woongebouw Wijndaelerplantsoen verrezen. Dit langgerekte maar sjiek ogende woongebouw bevat 82 vrije sector huurappartementen en 73 sociale huurappartementen. Het complex bestaat uit zes gebouwdelen variërend in hoogte van 3 woonlagen tot en met 11 woonlagen. Onder het wooncomplex bevindt zich een ruime parkeergarage.

De architect heeft het gebouw ontworpen met oog voor de groene omgeving. Er is gebruik gemaakt van veel natuurlijke materialen zoals natuursteen leien waarmee een deel van de gevels is bekleed en mosachtige begroeiing op de lager gelegen daken. Karakteristiek voor het langgerekte gebouw zijn de verschillende gebouwhoogten en de verspringende balkons.

Een eye-catcher is de als een poort vormgegeven entree die door zijn hoogte en mooi gedetailleerde gevels uitnodigt om de verfijnde architectuur rustig op te nemen alvorens men naar binnen gaat.

Onze betrokkenheid:
Onze betrokkenheid gedurende de ontwikkeling was gericht op het projectmanagement binnen de bouwcombinatie vanaf de schetsontwerpfase. Met een continue focus op financiële en technische haalbaarheid en in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en diens adviseurs is de ontwikkeling afgerond in een uitgebreid contractdocument. Hierin is ook een grote bijdrage geleverd gedurende de onderhandelingen tussen partijen en het verzorgen van de contractdocumenten. Dit in samenwerking met juridische afdelingen van beide partijen.

Opdrachtgever:Stichting Woonzorg Nederland
Architect:HVE Architecten Den Haag
Bouwer:ERA Contour B.V.
Omvang:155 wooneenheden.
Periode Ontwikkeling:2008 – 2010
Bouwperiode:September 2011 –  Juli 2013

 

Expertises:
Projectmanagement | Risicoanalyse | Haalbaarheidsstudie | Contractmanagement

Direct contact opnemen
Wijndaelerplantsoen
wijndealerplantsoen_(04).jpgwijndealerplantsoen_(06).jpgwijndealerplantsoen_(01).jpgwijndealerplantsoen_(02).jpgwijndealerplantsoen_(05).jpgwijndealerplantsoen_(03).jpgwijndealerplantsoen_(09).jpgwijndealerplantsoen_(08).jpgwijndealerplantsoen_(07).jpgwijndealerplantsoen_(10).jpgwijndealerplantsoen_(11).jpgwijndealerplantsoen_(12).jpgwijndealerplantsoen_(14).jpgwijndealerplantsoen_(13).jpgwijndealerplantsoen_(17).jpgwijndealerplantsoen_(16).jpgwijndealerplantsoen_(18).jpgwijndealerplantsoen_(15).jpgwijndealerplantsoen_(19).jpgwijndealerplantsoen_(22).jpgwijndealerplantsoen_(20).jpgwijndealerplantsoen_(21).jpgwijndealerplantsoen-14_1.jpg